یک انتخاب عجیب

تعطیلات نوروز فرصتی مناسب برای آشتی مخاطبان با رسانه هاست . از صف های عریض و طویل سینما گرفته تا جشنواره های فیلمها و سریال ها در شبکه های گوناگون .

اما در این بازار داغ ، امسال ( نوروز ۹۷ ) شبکه پویا با انتخابی متفاوت شگفتی آفرید . مجموعه انیمیشن معما های بزرگ پوآرو و مارپل !

اگر چه مجموعه هایی که از شبکه پویا پخش می شود غالبا با ریز بینی و دقت خاصی انتخاب می شود ، اما پخش این مجموعه از شبکه ای که مختص کودکان و نوجوانان است اذهان را به فکر وا می دارد .

بد نیست با بررسی این مجموعه کمی نسبت به آن دقیق تر شویم .

این سریال انیمیشن محصول شرکت NHK ژاپن می باشد که در سالهای ۲۰۰۴ الی ۲۰۰۵ با سی ونه اپیزود بر روی آنتن رفته است .

محتوای آن تقریبا شبیه به سریال اصلی پوآرو و مارپل اثر آگاتا کریستی است .

اما محتوای این سریال چطور می تواند همخوانی با مبانی و دیدگاه ما نسبت به کودکان و نوجوانانمان داشته باشد ؟

معماهایی که درون مایه اصلی آنها قتل و جنایات پیچیده و هوشمندانه است ، اگر چه می تواند در بخش هایی حس کنجکاوی و ماجراجویی را در فرزندانمان برانگیزد ، اما آشنایی با چنین مباحث حساس و گاها خطرناکی ازین سن چطور می تواند به دریافتی سازنده در ذهن مخاطب بیانجامد ؟

اگر از منظر آزادی در انتخاب و گسترده بودن دایره محصولات در شبکه های تلویزیونی به آن نگاه کنیم ، قطعا دقت نظر ما در عدم نمایش تصاویر و محتوایی به مراتب کم اهمیت تر ازین مباحث همچون پوشش و موسیقی بسیار موشکافانه تر ازین است که دایره آگاهی فرزندانمان را نسبت به مفاهیمی افزایش دهیم که جامعه خواه نا خواه در طول زمان به آنها می آموزد ! این دقت نظر را میتوان از حذف تیتراژ اوریجینال اثر و ساخت تیتراژی جدید دریافت . اما گاهی جهت ریز بینی هایمان باید صحیح تر باشد .

این نکته را نیز نمیتوان از نظر پنهان کرد که این محصول با توجه به محدود بودن تریبون ارائه و سال ساخت ، قطعا محتوایی ارزان قیمت در بازار رسانه بوده و امکان پر کردن آنتن را به وجود می آورد . اما بدیهی است که دورن مایه های شبکه هایی که مختص به کودکان و نوجوانان هستند می تواند در ساخت شیوه زندگی و تفکر نسل آینده به مراتب تاثیر  گذار تر باشد .

این مجموعه نه در زمره محصولات اکشن قرار می گیرد و نه ماجراجویانه و به طور مشخص در محدوده محصولات فرهنگی است که به دنبال کشف جرم هستند ، آن هم جرایم خشن ! و بدین سان شنیدن سوالهایی در باب صحنه جرم ، آلت قتاله ، قاتل ، مقتول و … از کودکان و نوجوانانمان چندان عجیب نیست .

به شخصه ترجیح می دهم فرزندم سوالات گوناگون دیگری را برای گفتگو با من داشته باشد تا سوالاتی ازین دست !


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/salmankh/public_html/wp-content/themes/wp_dolce5-v1.4/part-related-posts.php on line 8

Have your say